fbpx

Opvliegers tegengaan

Ben je aan het boodschappen doen, krijg je het toch ineens bloed heet. Je jas moet open en nog koel je niet echt af. Je hebt het gevoel of het ineens 30 graden is. Wat is er aan de hand? Dit is een opvlieger. Niet zo fijn en helemaal niet als je in gezelschap bent.

80% van de vrouwen heeft er last van in de overgang, maar bij 30% is het echt storend. Ze krijgen een rood gezicht, rode hals, gaan zweten en hebben hartkloppingen. Het kan zijn dat je er één per dag hebt, maar soms ook meerdere per uur.

In de overgang is het belangrijk om gezond te eten omdat voeding invloed heeft op de hevigheid en de frequentie van de opvliegers. Daarnaast is het belangrijk om te stoppen met roken als je dat nog doet. Roken vervroegt de overgang en vrouwen die roken hebben meer last van opvliegers.

Vrouw rust uit

Wat ik vaak hoor is dat vrouwen moe zijn omdat je slecht slapen door nachtelijk zweten. Probeer op regelmatige tijden te eten en naar bed te gaan. Plan af en toe een rustmomentje in overdag. Als je uitgerust bent is het makkelijker om gezonde keuzes te maken.

Hoe minder stress je ervaart hoe minder adrenaline en cortisol je aanmaakt. Dit voorkomt dat de bloeddruk stijgt en een opvlieger wordt uitgelokt. Als je toch een opvliegers krijgt is het prettig om katoen te dragen en meerdere laagjes die je kunt uitdoen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *