fbpx

Gezonde leefstijl

Gezonde leefstijl

Een gezonde leefstijl helpt bij het voorkomen van overgewicht. Een ongezonde leefstijl is niet altijd de oorzaak van obesitas. Er zijn ook andere oorzaken die kunnen meespelen, zoals sociale en medische factoren. In 2019 had 50,1% van de Nederlanders van 18 jaar en ouder matig of ernstig overgewicht. 14,7% van de Nederlanders heeft obesitas (ernstig overgewicht). Overgewicht vergroot het risico op allerlei ziekten zoals: diabetes mellitus type 2, hart- en vaatziekten en verschillende soorten kanker, maar ook chronische rugpijn en artrose. Het risico wordt groter naarmate de BMI (Body Mass Index) of buikomvang toeneemt. Als je gezonder gaat leven verbetert je immuunsysteem, hiermee verbeter je actief je weerbaarheid tegen infecties zoals Corona.

Stoppen met roken kan een eerste stap zijn naar een gezondere leefstijl. Voeding heeft een grote invloed op onze gezondheid en hoe wij ons voelen. Vaak zitten we vast in bepaalde eet en drinkgewoontes en is het lastig die te veranderen. Door te weten wat echt gezond is en dat in klein stapjes te gaan toevoegen aan jouw eetpatroon word je steeds gezonder en wordt het steeds makkelijker om gezond te kiezen. Naast voeding zijn beweging, een goede mindset, slapen en stress van invloed op je gezondheid. Tijdens een begeleidingstraject komen al deze onderwerpen ter sprake. Hoe doe jij het en is het voor verbetering vatbaar?  

Met een gezond gewicht kun je veel gezondheid klachten voorkomen. Elke stap die je zet richting een gezondere leefstijl is er één in de goede richting. 

Vrouw slaapt
meisje met ballonnen
Groenten
sportmeisje