fbpx

Over Manon

"Gezond afvallen met normale voeding kan ècht, door het aanpassen van je gewoontes en eetgedrag"

Mijn naam is Manon Ernst (1969). Ik ben getrouwd met Bob en heb twee kinderen die inmiddels uit huis zijn.

In mijn jeugd ben ik altijd heel actief en sportief geweest. Op een gegeven moment ben ik gestopt met sporten, mede door het onregelmatige leven dat ik leidde als stewardess. Ik at ongezond en rookte veel en was daardoor ook een stukje zwaarder. Ik voelde mij daar helemaal niet lekker bij.

Op een dag besloot ik om gezonder te gaan leven omdat ik het heel vervelend vond om vaak verkouden te zijn en vaak last had van Bronchitis. Daarnaast waren Bob en ik van plan om te gaan trouwen en een gezin te starten en wilden gezond de volgende fase ingaan. Eerst stopte ik met roken en ging iets meer bewegen. Dit is inmiddels 20 jaar geleden. Later ben ik gezondere keuzes wat betreft eten gaan maken. Ik merkte dat ik daardoor veel lekkerder in mijn vel kwam te zitten en de kilo’s kwijtraakte. Ik raakte steeds meer geïnteresseerd in wat voeding met je doet en ben ik de opleiding tot gewichtsconsulente gaan volgen. Daarna heb ik de opleidingen tot voedingsdeskundige en Lifecoach gedaan en de bijscholingen voor begeleiding van kinderen, Voeding in de overgang en  Emotie-eten.

Sinds 2013 heb ik mijn praktijk en begeleid ik met veel plezier volwassenen die worstelen met hun gewicht en adviseer ik klanten over een gezondere eet-en leefstijl.

Door gezonder te gaan leven heb ik nooit meer last gehad van Bronchitis en ben ik zelden nog verkouden. Ik voel me fit en energiek en blijf ook makkelijk op gewicht.

Voor mij het bewijs dat gezondere keuzes maken echt resultaat oplevert!