fbpx

De Overgang

Waar je vroeger precies wist wat je moest doen om af te vallen, lukt dat nu opeens niet meer. Er komen steeds meer kilootjes bij en je taille is verdwenen.

De overgang is een periode waar alle vrouwen tussen de 40 en 60 jaar mee te maken krijgen. Er gebeurt in deze periode veel met je lichaam en je geest. Je verandert van vruchtbaar naar onvruchtbaar. Geen wonder dat je daar last van kunt krijgen. 

De hormoonhuishouding verandert waardoor er  klachten kunnen ontstaan zoals opvliegers. Ook nachtzweten, hartkloppingen, menstruatieklachten, last van spieren en gewrichten zijn veel voorkomende verschijnselen. Deze klachten kunnen weer andere klachten veroorzaken zoals vermoeidheid, slaapproblemen en gewichtstoename.

Niet iets om heel blij van te worden.

Gelukkig kun je veel doen om je beter te voelen. Gezonde voeding en meer bewegen helpen om veel van deze klachten te verminderen.

Ook is het belangrijk om regelmatig te ontspannen en goed te slapen. Dit heeft invloed op hoe jij je overdag voelt. 

Ga je hiermee aan de slag dan krijg je meer energie, zit je lekkerder in je vel, ga je beter slapen, ondervind je minder last van de overgangsklachten lukt het wel om af te vallen.

Ouderen die fietsen