fbpx

Wat is gezonde voeding?

Als je wilt afvallen is het verstandig om te gaan eten wat goed voor je is. Wil je kilo’s verliezen moet je minder calorieën binnen krijgen dan je verbrand anders gebeurt er niets. Eet je vervolgens heel weinig maar ongezond, dan heb je grote kans dat je je futloos en moe gaat voelen en er weinig gebeurt. Het lichaam heeft voedingsstoffen nodig. Als je lichaam goed gevoed is met de juiste voedingstoffen is je lichaam je dankbaar en zal gewicht gaan verliezen. 

Gezonde voeding is voeding dat zo veel mogelijk onbewerkt is. Dus zo min mogelijk verpakt. Voeding dat in pakjes of zakjes zit bevat vaak veel suiker, zout en verzadigd vet. Dat is niet goed voor je gezondheid. Gebruik je bijvoorbeeld tomaten in blik, kijk dan eens op de verpakking. Je zult zien dat bij de tomaten ook soms suiker en zout is toegevoegd. 

Tomaten

Waar kun je nog meer op letten? Het is belangrijk om gevarieerd te eten. Elke dag aardappelen met kip en broccoli eten is niet alleen saai, maar ook niet heel verstandig. Door veel te variëren maak je het eten aantrekkelijker en kun je er een mooi momentje van maken waardoor je een voldaner gevoel krijgt. Door bij elke maaltijd te variëren, krijg je veel verschillende voedingsstoffen binnen en nooit te veel van één stof.

Eet je alleen maar aardappelen met broccoli en kip krijg je ook alleen de vitaminen binnen die daarin zitten. Door de maaltijden te plannen kun je ervoor zorgen dat je elke dag iets anders eet. Bijvoorbeeld; maandag aardappelen met kip en broccoli, dinsdag volkorenpasta met vis en worteltjes, woensdag Melanzane (vegetarisch recept met aubergine) donderdag volkoren bami met garnalen enzovoort. Door de maaltijden zo aantrekkelijk mogelijk te maken neemt het gevoel dat je wilt snoepen af.

Als laatste wil ik hier hoeveelheden noemen. Dat verschilt natuurlijk enorm per persoon. Ben je een man van twee meter of een jongen van 16, dan heb je veel meer nodig dan een vrouw van vijftig van één meter zestig. Wat wel voor iedereen geldt is dat 2 stuks fruit en minimaal 250 gram groente op een dag als aanbevolen dagelijkse hoeveelheden geldt. Wil je precies weten wat voor jou de aanbevolen dagelijkse hoeveelheden zijn, kom dan eens langs voor een persoonlijk voedingsadvies.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *